Two of a kind.jpeg

Two of a Kind är en duo som består av sångerska Emma Sjögren och pianisten Mats Skimmelå, bildades under hösten 2021. Repertoaren består av jazzstandards, låtar från the Great American Songbook. 

Emma har bott i Mariestad sedan 2010. Emma har växt upp i en familj där musiken alltid haft en självklar plats. Hon började sjunga jazz som 15-åring.

 

Som yrke valde hon att studera till socionom men har alltid haft musiken som en stor och viktig del i livet. Emma vill att du ska bli berörd av hennes sång och önskar tillsammans med Mats att du ska få njuta av skön musik som är skriven för många år sedan men som känns aktuell än idag.

Mats är uppvuxen i Värmland och har via Boston och Stockholm nu hamnat i Mariestad. Han har studerat musik vid Geijerskolan och Liljeholmens fkhs och avslutade sin musikstudier med att ta examen, Profesional Music vid Berklee College of Music i Boston, USA 1994.

 

Mats har spelat i många olika konstellationer, han gillar han att spela i mindre grupper. Duo-formatet är både spännande och utmanande för Mats som pianist.