_MG_2512.JPG

Skimmelå/Pihlström Duo bildades i januari 2021 och består av pianisten Mats Skimmelå och saxofonisten Johan Pihlström. Reportoaren består av jazz standards, svensk jazz och originalkompositioner av Mats. Första spelningen var på Mariestads vandrarhem 22/6 2021, vidare under året spelade de i Mariestads Domkyrka och Levins och Co. Under 2022 kommer de att spela på Norrqvarn, Ljungs Slottkällare, Ljungsbro. 

Johan kommer ursprungligen från samhället Ljungsbro i Östergötland. Den kommunala musikskolan har stått för instrumentutbildningen. År 2006 gick flytten till Mariestad. Han har spelat saxofon sen år 1986 i allt från symfoniska blåsorkestrar till storband. Intresset för små ensembler och små sättningar har alltid funnits men det är de senare åren som det blivit verklighet att spela på liten sättning. Duo är en mycket utmanande sättning då varje ton är viktig för att musiken ska hänga samman. Det är just detta som är inspirationen.

Mats kommer ifrån Butorp, Deje i Värmland. Han har studerat musik vid Geijerskolan, Liljeholmens folkhögskola och Berklee College of Music, tog examen 1994. Efter avslutade studier så flyttade han till Stockholm 1995 där han arbetade som frilansmusiker, Mats har figurerat i diverse konstellationer. I början av 2017 flyttade han till Mariestad. 

 

För mer information, se nedanstående länkar.

  • Facebook
  • YouTube